LOGO SiteSuccess Blue mobiel

header kunst van SEO

SiteSuccess Blog

Hoe ziet de ideale landingspagina eruit?

thumb ideale landingspagina kleinNifty Marketing heeft een prachtige infographic gemaakt over de ideale (lokale) landingspagina. Dat was voor mij inspiratie tot het schrijven van dit artikel.

De anatomie van een ideale (lokale) landingspagina

Hoe ziet de ideale (lokale) landingspagina eruit? Welke elementen moet zo’n pagina bevatten? Wat is de ideale indeling van een landingspagina? Een goede landingspagina helpt je bezoekers en zorgt ervoor dat deze pagina beter gevonden wordt in Google.

Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is een webpagina waarop een bezoeker “landt”. Dat kan bijvoorbeeld vanuit de zoekresultaten van Google, via een linkje in een nieuwsbrief, door het klikken op een banner of gewoon door het direct intypen van de URL.

Wat is belangrijk bij een landingspagina?

Een goede landingspagina geeft de bezoeker direct antwoord op de meest brandende vragen die iedere doorsnee internetgebruiker heeft, te weten:

  • Waar ben ik?
  • Waar kan ik naar toe?
  • Waar gaat deze pagina over?
  • What is in it for me?
  • Kan ik deze website vertrouwen?
  • Kan ik snel vinden waarnaar ik op zoek ben?

Een goede landingspagina bevat bovendien ook een duidelijke call to action.

Kortom, een goede landingspagina bevat nogal wat elementen die goed op elkaar moeten worden afgestemd. Daarnaast moet de landingspagina naadloos aansluiten op bijvoorbeeld de banner of de advertentie waar de bezoeker op heeft geklikt. Beloof je in je advertentie een speciale aanbieding van € 99, dan moet die aanbieding van € 99 ook prominent naar voren komen op de landingspagina.

Waarom is een landingspagina belangrijk?

Een goede landingspagina zorgt voor een hogere conversie. Bezoekers vinden gemakkelijk waarnaar ze op zoek zijn en ervaren de website als prettig en betrouwbaar. Je helpt daarmee je bezoeker om gemakkelijk en snel jouw product te kopen.

De infographic van de ideale (lokale) landingspagina

Nifty Marketing heeft een zeer verhelderende infographic gemaakt van de ideale lokale landingspagina. Gebaseerd op een onderzoek van 100 verschillende landingspagina’s van verschillende branches. Dit hebben ze vervolgens verwerkt in onderstaande infographic. Het betreft een lokale landingspagina, maar is ook prima te gebruiken voor andere type landingspagina’s. De percentages die je daar ziet, is het percentage van de door hen onderzochte websites die zo'n element ook daadwerkelijk op hun landingspagina hadden geïmplementeerd.  Bijvoorbeeld 19% van de landingspagina's bevatten een testimonial.

ideale landingspagina

 

Ik kan iedereen van harte aanbevelen om deze infographic te gebruiken om je landingspagina’s te optimaliseren.


Wil je het originele artikel van Nifty Marketing lezen, ga dan naar http://niftymarketing.com/optimal-local-landing-page-infographic/.

 

12
Hoe verzamel je recensies voor je lokale Google+ b...
De beste (gratis) SEO-tools

Zoekmachinemarketing Bureau SiteSuccess.nl  | SEO & Internet Marketing

Maurice Lehr  |  Koperslagershoek 18  3981 SB Bunnik  |  T: 06 53160291  |  E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacyverklaring