LOGO SiteSuccess Blue mobiel

header kunst van SEO

SiteSuccess Blog

Google Search Console: tips & hulpbronnen

Google helpbronnenTot slot van deze serie artikelen over Google Search Console nog een aantal praktische tips. Zowel tips qua instellingen van Google webmasters als tips voor het dagelijks of wekelijkse gebruik. Tevens bespreek ik een paar waardevolle aanvullende hulpbronnen van Google.

 

Google webmasters tips

  • Koppel Google webmasters aan Google Analytics om het Zoekverkeer van je website ook in Google Analytics te kunnen bekijken. Houd er rekening mee dat soms slechts een deel van de gegevens wordt doorgesluisd naar Google Analytics.
  • Stel je voorkeur voor Google webmasters zo in, dat je in ieder geval belangrijke berichten via e-mail ontvangt. Zeker als er problemen met je website zijn, wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk weten.
  • Nog weinig ervaring met gestructureerde gegevens en onvoldoende thuis in deze HTML markup? Maak dan gebruik van de Data Highlighter. Makkelijk gestructureerde gegevens toevoegen zonder dat je in de code hoeft te duiken. Ben je overigens wel thuis in deze materie, dan heeft het wel voordelen om daadwerkelijk microdata aan je pagina’s toe te voegen.
  • Gebruik het onderdeel HTML-verbeteringen om ontbrekende unieke title tags en metadescriptions op te sporen. Ook duplicate content kun je via dit onderdeel opsporen.
  • Zoekverkeer is een zeer belangrijk onderdeel van Google webmasters. Bekijk de data altijd met de wijzigingen ten opzichte van van de periode daarvoor. Vergeet ook zeker niet zeer regelmatig de toppagina’s te analyseren.
  • Nog zo’n belangrijk onderdeel: backlinks, de links naar je website. Monitor en analyseer zeer regelmatig het aantal linkjes, vanaf welke domeinen, met welke anchor teksten en naar welke pagina’s van je website.
  • Analyseer zeer regelmatig de crawlfouten van je website en repareer belangrijke URL’s.
  • Twijfels of het met een bepaalde pagina wel helemaal goed gaat? Fetch dan deze pagina als Google. Je kunt dan goed analyseren of er met deze pagina iets aan de hand is.
  • Grote, dynamische website? Voeg dan zeker een sitemap toe. Daarmee zorg je ervoor dat pagina’s beter en sneller geïndexeerd worden.
  • Maak Google webmasters een onderdeel van je dagelijkse of wekelijkse onderhoud van je website. Loop dan alle belangrijke zaken even na, en analyseer en repareer waar nodig belangrijke issues.

Aanvullende hulpbronnen van Google

Aanvullende hulpbronnen nodig? Dit zijn een paar goede opties.
Webmaster Academy: met name als je nog niet zo veel ervaring hebt met SEO is dit interessant. Je vindt het hier https://support.google.com/webmasters .

Het officiële Google Webmaster Blog: http://googlewebmastercentral.blogspot.nl/ . Goede, diepgaande artikelen en de nieuwste ontwikkelingen rondom Google webmasters. Zowel interessant voor de beginnende SEO’ers als echte SEO professionals. Artikelen zijn ingedeeld op niveau.

Of stel een vraag op het forum van Google webmasters, Webmaster Central: https://productforums.google.com/forum/#!forum/webmasters .

Tot slot

Tot slot wens ik je veel succes met je website en hoop dat mijn artikelen over Google webmasters daaraan bijdragen.

 

 

Voor een overzicht van alle artikelen van deze handleiding, ga naar
Google Search Console: inhoudsopgave.

 

5
Google Search Console: URL’s blokkeren, sitemaps, ...
Hoe kom je hoog in Google? Met dit SEO-plan!

Zoekmachinemarketing Bureau SiteSuccess.nl  | SEO & Internet Marketing

Maurice Lehr  |  Koperslagershoek 18  3981 SB Bunnik  |  T: 06 53160291  |  E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacyverklaring