LOGO SiteSuccess Blue mobiel

header kunst van SEO

SiteSuccess Blog

Artikelen, handleidingen en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van SEO, Internet Marketing en Joomla.

Google Search Console: account aanmaken, website toevoegen, verificatie

In dit artikel laat ik je zien hoe je een Google Search Console account kunt aanmaken, je website toevoegen aan het account en laten verifiëren door Google.

Account aanmaken

Om een account aan te maken ga naar: http://www.google.nl/intl/nl/webmasters/ en klik op “Aanmelden bij Webmaster hulpprogramma’s”.
Heb je al een Google Analytics account? Gebruik dan die inloggegevens om je aan te melden voor Google Search Console. Daarmee kun je straks je Google Search Console koppelen aan je Google Analytics account.

accountaanmaken1

Je website toevoegen

Vervolgens kom je op de homepage/startpagina van Google Search Console: https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=nl 
Hier kun je je website toevoegen door te klikken op “Een property toevoegen” en vervolgens  de URL van je website in te voeren.

propertytoevoegen1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verificatie

Voordat je de gegevens van je website kunt bekijken, dien je te bewijzen dat je een geautoriseerde vertegenwoordiger bent van je website (bijvoorbeeld omdat je de eigenaar van de website bent). Dat gebeurt middels een verificatie proces.
Er zijn meerdere manieren voor de verificatie:
- HTML metatag invoegen in head-gedeelte van je homepage.

searchconsole
- Uploaden van een HTML bestand naar de root van je domein.
- Domein Naam Provider security token.
- Google Analytics: dit is de gemakkelijkste manier. Houd er echter rekening mee, dat dit alleen werkt indien het Google Analytics hetzelfde Google account is als het Google account dat je voor Google Search Console gebruikt.
- Google Tag Manager.

 searchconsole1

Conclusie en vervolg

Nu je een account hebt aangemaakt, je website hebt toegevoegd en geverifieerd is het tijd  om naar de instellingen van Google  Search Console te gaan kijken. Hierover lees je alles in het volgende artikel: Google Search Console: instellingen.  

Voor een overzicht van alle artikelen van deze handleiding, ga naar
Google Search Console: inhoudsopgave.

 

Waardeer dit blogbericht:
8
Google Search Console: inhoudsopgave
Een SEO-audit: hoe doe je dat?

Reacties 6

 
Gast - koray op zondag 25 oktober 2015 08:22

Ik weet geen wat veriefati code is:(

Ik weet geen wat veriefati code is:(
Maurice Lehr op zondag 25 oktober 2015 17:18

Bedoel je om een website toe te voegen in Google search console? Dat gaat vaak het gemakkelijkste middels je Google Analytics account. Heb je die?
Of bedoel je de verificatiecode voor je Google+ bedrijfspagina? Dat is een soort pincode die Google meestal per briefkaart verstuurt naar het adres wat gekoppeld is aan de Google+ bedrijfspagina.

Bedoel je om een website toe te voegen in Google search console? Dat gaat vaak het gemakkelijkste middels je Google Analytics account. Heb je die? Of bedoel je de verificatiecode voor je Google+ bedrijfspagina? Dat is een soort pincode die Google meestal per briefkaart verstuurt naar het adres wat gekoppeld is aan de Google+ bedrijfspagina.
Gast - Katrien op zondag 18 september 2016 16:32

Hoi Maurice,
Is het nodig om twee maal je site toe te voegen in google search console? Eenmaal met www. en eenmaal zonder?
Beste groet,
Katrien

Hoi Maurice, Is het nodig om twee maal je site toe te voegen in google search console? Eenmaal met www. en eenmaal zonder? Beste groet, Katrien
Maurice Lehr op maandag 19 september 2016 06:09

Hai Katrien,
Dat is wel het beste. Daarmee kun je aangeven aan Google welke versie de hoofdversie is, de www of de non www versie. Vervolgens hoef je alleen de data in de hoofdversie te bekijken en te analyseren. Succes!
Vriendelijke groeten, Maurice

Hai Katrien, Dat is wel het beste. Daarmee kun je aangeven aan Google welke versie de hoofdversie is, de www of de non www versie. Vervolgens hoef je alleen de data in de hoofdversie te bekijken en te analyseren. Succes! Vriendelijke groeten, Maurice
Gast - Robert-Jan Kuyper op vrijdag 25 november 2016 19:54

Als je een site overzet naar ssl hoe koppel je dat normaal in search console? Op dit moment hebben wij namelijk een property met en zonder www en een property https en http.

Als je een site overzet naar ssl hoe koppel je dat normaal in search console? Op dit moment hebben wij namelijk een property met en zonder www en een property https en http.
Maurice Lehr op zondag 27 november 2016 16:09

Hai Robert-Jan,
Als je al deze 4 versies, dus inclusief de https-versies, hebt toegevoegd aan Google Search console hoef je verder niets speciaals te doen. Als het goed is zie je geleidelijkaan dat alle data verdwijnen uit de http-versie en je gegevens in de https-versie steeds verder worden opgebouwd. Na verloop van tijd hoef je dan alleen nog maar de https-versie te monitoren.
Vriendelijke groet, Maurice

Hai Robert-Jan, Als je al deze 4 versies, dus inclusief de https-versies, hebt toegevoegd aan Google Search console hoef je verder niets speciaals te doen. Als het goed is zie je geleidelijkaan dat alle data verdwijnen uit de http-versie en je gegevens in de https-versie steeds verder worden opgebouwd. Na verloop van tijd hoef je dan alleen nog maar de https-versie te monitoren. Vriendelijke groet, Maurice
Already Registered? Login Here
Gast
woensdag 19 december 2018

Zoekmachinemarketing Bureau SiteSuccess.nl  | SEO & Internet Marketing

Maurice Lehr  |  Koperslagershoek 18  3981 SB Bunnik  |  T: (030) 260 08 10  |  E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacyverklaring