LOGO SiteSuccess Blue mobiel

header kunst van SEO

SiteSuccess Blog

Google Search Console: account aanmaken, website toevoegen, verificatie

In dit artikel laat ik je zien hoe je een Google Search Console account kunt aanmaken, je website toevoegen aan het account en laten verifiëren door Google.

Account aanmaken

Om een account aan te maken ga naar: http://www.google.nl/intl/nl/webmasters/ en klik op “Aanmelden bij Webmaster hulpprogramma’s”.
Heb je al een Google Analytics account? Gebruik dan die inloggegevens om je aan te melden voor Google Search Console. Daarmee kun je straks je Google Search Console koppelen aan je Google Analytics account.

accountaanmaken1

Je website toevoegen

Vervolgens kom je op de homepage/startpagina van Google Search Console: https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=nl 
Hier kun je je website toevoegen door te klikken op “Een property toevoegen” en vervolgens  de URL van je website in te voeren.

propertytoevoegen1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verificatie

Voordat je de gegevens van je website kunt bekijken, dien je te bewijzen dat je een geautoriseerde vertegenwoordiger bent van je website (bijvoorbeeld omdat je de eigenaar van de website bent). Dat gebeurt middels een verificatie proces.
Er zijn meerdere manieren voor de verificatie:
- HTML metatag invoegen in head-gedeelte van je homepage.

searchconsole
- Uploaden van een HTML bestand naar de root van je domein.
- Domein Naam Provider security token.
- Google Analytics: dit is de gemakkelijkste manier. Houd er echter rekening mee, dat dit alleen werkt indien het Google Analytics hetzelfde Google account is als het Google account dat je voor Google Search Console gebruikt.
- Google Tag Manager.

 searchconsole1

Conclusie en vervolg

Nu je een account hebt aangemaakt, je website hebt toegevoegd en geverifieerd is het tijd  om naar de instellingen van Google  Search Console te gaan kijken. Hierover lees je alles in het volgende artikel: Google Search Console: instellingen.  

Voor een overzicht van alle artikelen van deze handleiding, ga naar
Google Search Console: inhoudsopgave.

 

9
Een SEO-audit: hoe doe je dat?
Google Search Console: inhoudsopgave

Zoekmachinemarketing Bureau SiteSuccess.nl  | SEO & Internet Marketing

Maurice Lehr  |  Koperslagershoek 18  3981 SB Bunnik  |  T: 06 53160291  |  E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacyverklaring