Google Mijn Bedrijf (Google My Business) is de opvolger en samenvoeging van Google Places Zakelijk en Google+ Lokaal. Hiermee schept Google de broodnodige duidelijkheid rondom de lokale Google+ vermeldingen. Duidelijkheid die er lange tijd niet was. Alleen al de vele termen die in omloop waren, zorgden voor veel verwarring. Die verwarring is nu gelukkig verleden tijd.
SiteSuccess Blog
Zeker als je een internationale website of webshop hebt, is het belangrijk dat je de internationale SERP’s (zoekresultaten pagina’s) op de correcte manier kunt controleren. Dit kun je doen met behulp van de Google search string parameters. Natuurlijk, er zijn allerlei SEO-tools op de markt, maar soms is het handiger en betrouwbaarder om het handmatig te doen. Bovendien kun je zo vrijwel iedere bezoeker waar ook ter wereld nabootsen. Hoe je dat doet, leg ik in dit artikel uit.
Hieronder vind je een volledig overzicht van de handleiding Google Search Console.
Regelmatig wordt ik gebeld met de vraag: “Ik wil met mijn website op de 1e pagina van Google, kun jij daar voor zorgen?”.
Overige bronnen bevat links naar tools buiten Google Search Console . Deze tools zijn zeker de moeite waard om uit te proberen. Hieronder een beschrijving van 3 belangrijke tools: hulpprogramma voor het testen van gestructureerde gegevens, helper voor het maken van gestructureerde gegevens en een tool om de snelheid van je website te analyseren.
Tot slot van deze serie artikelen over Google Search Console nog een aantal praktische tips. Zowel tips qua instellingen van Google webmasters als tips voor het dagelijks of wekelijkse gebruik. Tevens bespreek ik een paar waardevolle aanvullende hulpbronnen van Google.
Je wilt hoog of hoger in Google, maar hoe doe je dat? Zoals je wellicht al weet, er zijn zeer veel factoren die een rol spelen om hoog in Google te komen. Meer dan 200. De vraag is natuurlijk, wat zijn de belangrijkste en hoe optimaliseer je die factoren. Het antwoord vind je hier. Een overzicht van de belangrijkste SEO factoren om hoog in Google te komen, inclusief uitleg, prioriteit en moeilijkheidsgraad.
Een goede en gedegen SEO-audit (SEO-analyse) is de basis voor de verbetering van de vindbaarheid van je website. Maar hoe doe je zo’n analyse? Hoe pak je dat op een gestructureerde manier aan?In een serie van 5 artikelen leg ik je uit hoe je zo’n SEO-audit het beste aanpakt. Dit is het 1e artikel uit de serie.
In dit artikel gaan we kijken naar het onderdeel Zoekverkeer: externe links (backlinks) en interne links. Welke externe en interne links heeft Google gevonden naar en binnen jouw website?
Niet iedere link naar je website is even waardevol. Maar hoe bepaal je of en hoe waardevol een link is? Rand Fishkin van MOZ geeft hier een helder antwoord op deze vraag.